De uit Enkhuizen afkomstige sopraan en actrice Dana Koppes was al op zeer jonge leeftijd actief in de culturele sector. Hierdoor wist zij al snel dat zij verder wilde in dit vakgebied. In 2020 is Dana dan ook afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, richting muziektheater klassiek. Op deze unieke opleiding is zij gevormd tot een geschoolde zangeres en actrice en heeft zij lessen genoten van gerenommeerde namen uit het vak. Dana specialiseerde zich daarnaast ook in meerdere dansstijlen zoals klassiek ballet, caractère, showdance en tapdance. 

 

Tijdens haar studie heeft Dana onder andere de rol van Susanna, Le Nozze di Figaro - Mozart, mogen vertolken en de rol van Wendla in een klassieke bewerking op het verhaal van ‘Spring Awakening’. Daarnaast zette ze ook haar eerste stappen in het werkveld als solist, in samenwerking met het Kempenkoor en Brabant Sinfonia. Zo zong Dana de rol van Knabe en Sopraan II in het oratorium ‘Elias’ van Felix Mendelssohn. 

 

Na haar afstuderen met de examenvoorstelling ‘Ik wil gelukkig zijn’, over het leven van Fien de la Mar, geregisseerd door Wieneke Remmers, heeft Dana niet stilgezeten. 

Zo heeft zij haar eindexamenvoorstelling nog in verschillende kleine theaters mogen spelen. Ook heeft zij een kindervoorstelling gemaakt met de titel ‘Roos de operazangeres’.

 

Tijdens en na haar studie volgde ze meerdere masterclasses en lessen in binnen- en buitenland, bij o.a.: Elizabeth Ramos Goncalves, Fréderic Rubay, Monique Wagemakers en Sasja Hunnego. Momenteel studeert Dana bij Henk Neven aan Codarts Rotterdam.

 

In 2021 heeft Dana de cultuurprijs voor aanstormend talent in ontvangst mogen nemen, van Stichting de Steunmast. De commissie was onder de indruk van haar zangstem, enthousiasme en gedrevenheid. 

 

In 2022 heeft Dana gezongen bij de officiële opening van het herdenkingsjaar 2022, de geboorte van Nederland 1572 te Brielle, in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning. 

 

DK_MG_6873ptsvk_edited.jpg
‘Prachtig warm stemgeluid’, ‘Ontroerend’, ‘Een zangeres waar je blij van wordt’
zijn uitspraken waar Dana mee wordt geprezen door haar publiek.